Előfizetői tartalom

Bóvli marad Magyarország (2.)

Portfolio
A Fitch Ratings szerda esti közleményében megerősítette Magyarország BB+ adósbesorolását és a hozzárendelt stabil kilátást is. Vagyis a kormány valamint a jegybank által várt és kommunikált felminősítés elmaradt, pedig épp a Fitchnél lett volna a legnagyobb esély a három nagy hitelminősítő közül. Ezzel pedig maradt a bóvli kategória. Magyarázatként kiemelik a kiszámíthatatlan gazdaságpolitikát és az alacsony potenciális növekedést.

Nem változtatott Magyarország adósbesorolásán szerda esti döntésével a Fitch. A hitelminősítő megerősítette hazánk BB+ kategóriába sorolt adósságát és a stabil kilátáshoz sem nyúlt. Emellett azt is közölte, hogy megerősítette a kereskedelmi adósokra külön megállapított, "BBB" szintű besorolási országplafont és a rövid lejáratú szuverén devizaadós-kötelezettségek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés