Előfizetői tartalom

Egy nappal a Fed előtt - Rendületlen marad az MNB?

Portfolio
Újabb 20 bázispontos kamatvágás jöhet jövő kedden a Portfolio.hu által megkérdezett szakértők szerint, így 3,0% százalékos alapkamattal zárhatjuk az évet. Korábban úgy gondolta a piac, itt lehet a kamatcsökkentés vége, most viszont többen számítanak arra, hogy még tovább megy a jegybank a kamatcsökkentéssel. Hogy meddig, az viszont nagy kérdés. Az elemzők szerint elkélne az iránymutatás, ez megnyugtatná a forint piacát is, 3% alatt ugyanis fokozódnak a kockázatok, pláne ha a Fed behúzza a féket.

December 17-én tart kamatdöntő ülést idén utoljára az Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A kamatszint jelenleg 3,2%. Az elemzői konszenzus szerint ismét 20 bázispontos kamatvágásról dönthet a tanács, így a kamat 3,0%-ra csökkenne. Ez volt az a szint, ahol a legtöbben korábban a kamatcsökkentés végét várták.Ma viszont már egyáltalán nem olyan biztosak az elemzők abban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés