Előfizetői tartalom

Ez volt a magyar leszakadás évtizede

Portfolio
Változatlan gazdaságpolitikai keretrendszer mellett a magyar gazdaság nem tud gyorsabban növekedni a régió többi országánál - fejtette ki a Portfolio.hu-nak az OTP által támogatott legutóbbi befektetői klub keretében Tardos Gergely. Az OTP Elemzési Központjának vezetője a kamatcsökkentési sorozattal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy egyre szűkebb a mozgástér, 2014 második felében kamatemelés is jöhet.

A magyar gazdaság számára az elmúlt évtized egyértelműen a leszakadás évtizede volt, hiszen a GDP szintje nagyjából ott tart, ahol 10 évvel ezelőtt. Eközben a régió többi országa 30%-ot tudott ezalatt az időszak alatt nőni. Azt gondolom, hogy nehezen lehetne ezt az időszakot sikertörténetnek nevezni. Valószínűleg a növekedési teljesítmény nem lesz annyira rossz az előttünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés