Előfizetői tartalom

Tovább hanyatlik a francia magánszektor, de a német erő kitart

Portfolio
Franciaországban tovább zsugorodik a magánszektor decemberben, míg a német adatok továbbra is kedvezően alakultak - derült ki a Markit ma közzétett előzetes beszerzésimenedzser-indexeiből. A francia feldolgozóipar a múlt havi 48,4 pontos szintjéről 47,1 pontig süllyedt, míg a szolgáltatói szektor 48,0 pontról esett vissza 47,4 pontig. A franciák rossz teljesítményét ugyanakkor kompenzálja a német, az ő esetükben ugyanis továbbra is bővülést mutat a feldolgozóipar 54,2 ponttal, míg a szolgáltatói szektor bár elmarad a várttól (55,5), de az 54 pontos értéke még mindig erősnek tekinthető. Ezek eredőjeként az eurózónás kompozit adat 52,1 pontig emelkedett az előző havi 51,7 pontos értékéhez képest.

2013. december 16. 10:01 Megosztás Az eurózóna enyhén javult A továbbra is erős német adatoknak köszönhetően az összesített eurózónás adatok továbbra is bővülést mutatnak mind a feldolgozóipar, mind a szolgáltatói szektor kapcsán. Az előzetes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés