Előfizetői tartalom

Az eurózóna elhibázott válságkezeléséről

Nagyon figyelemre méltónak tartom Dedák István érvelését az eurózóna elhibázott válságkezelése kapcsán, amelyet a Portfolio.hu-n december 3-án és 5-én megjelent kétrészes cikkében fejtett ki. Jelen cikkben egyrészt az egyetértésemet kívánom kifejteni Dedák helyzetértékelésével kapcsolatosan, másrészt amellett érvelek, hogy a hatékony válságkezelési mód az eurózónában is az lenne, ha az EKB expanzívabb monetáris politikát folytatna és a FED-hez hasonlóan meghirdetné a "quantitative easing" kötvényvásárlási programot. Harmadrészt, azt is megfontolásra javaslom, hogy a jövőben a gazdaságpolitikai személet államadósság- és államháztartási hiánycélok helyett inkább nemzetgazdasági adósság- és fizetési mérleg célokat kövessen. 2013.12.03 06:35 Válságkezelés: mi ellen küzdünk valójában? 2013.12.05 15:38 Válságkezelés: mi az igazi ellenség?

Költségvetési szigor helyett jegybanki kötvényvásárlást Dedák István az európai országok GDP-jének és állam-adósságrátáinak alakulásával bizonyítja, szemlélteti, hogy kudarcba fulladt az eurózónában az a gazdaságpolitika, amely a válság kitörésekor még azzal érvelt, hogy a költségvetési megszorítások a befektetői bizalom visszaszerzésén keresztül felgyorsítják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés