Előfizetői tartalom

Holnap jöhet a bombameglepetés!

Portfolio
Az amerikai jegybank akár már szerdán úgy dönthet, csökkenti eszközvásárlási programjának volumenét. Bár egyre többen beszélnek a taperingnek nevezett eseményről, a pénzcsapok fokozatos elzárását legkorábban jövő év elejére teszik a befektetők, így ha holnap a tapering mellett dönt a Fed, az sokakat meglepetésként érhet.

Nem kicsi a tét A befektetők már hónapok óta azt találgatják, hogy mikor kezdheti meg az amerikai jegybank az eszközvásárlási program volumenének csökkentését. A pénzcsapok fokozatos elzárása azért fontos, mert az elmúlt években részben ez biztosította az eszközárak emelkedését, a globális pénzbőség miatt olyan kockázatos eszközökbe is tőke áramlott, mint a részvények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés