Előfizetői tartalom

Miért felezte le inflációs előrejelzését az MNB? (2.)

Portfolio
Nem a második rezsicsökkentési kör miatt, hanem más kormányzati intézkedések, illetve az alacsonyabb inflációs alapfolyamatok, és alacsonyabb várakozások miatt felezte le szeptemberről mostanra a 2014-es átlagos inflációra vonatkozó előrejelzését a Magyar Nemzeti Bank szakértői stábja. Palotai Dániel, a jegybank ügyvezető igazgatója úgy látja, hogy a "jelenlegihez közeli árfolyamszintek konzisztensek az inflációs céllal", a Fed pedig jól előkészítette az eszközvásárlási programjának lassítását, így ez nem érte váratlanul az MNB-t.

Kapcsolódó cikkünk2013.12.19Lépett a Fed!2013.12.19Mindenkit meglepett a tapírAz MNB-stáb szeptemberben még 2,4%-os éves átlagos inflációt jelzett előre 2014-re, ezt a ma teljes terjedelmében közzétett friss inflációs jelentésében 1,3%-ra vágta, de nem amiatt, amit keddi cikkünkben fő okként megjelöltünk (a második rezsicsökkentési kör miatt, mert az már a szeptemberi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés