Előfizetői tartalom

Elképesztő ütemben fizeti ki az uniós pénzt az NFÜ

MTI
|
Portfolio
Rekordösszegű, 154 milliárd forintnyi uniós támogatást fizetett ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az elmúlt héten, amelynek segítségével az idei kifizetések összege év végére el fogja érni az 1700 milliárd forintot - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára hétfőn az MTI-nek. Csepregy emlékeztetett, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár múlt hét hétfői sajtótájékoztatóján 1507 milliárd forintnyi támogatás kifizetéséről számolt be. Az azóta eltelt egy hétben kifizetett összegekkel együtt pedig újabb rekordszintet ért el az intézményrendszer.

A helyettes államtitkár kiemelte, hogy ekkora összeget egy hét alatt még sohasem fizetett ki fennállása óta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ), és hozzátette, hogy tisztában van azzal: az év végi rekordhetek nem tekinthetők "etalonnak" az év minden időszakában, de az mindenképpen nagy teljesítmény, hogy a rendszer képes ekkora kifizetésekre. A 2007-2013 közötti költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés