Előfizetői tartalom

Lassult idén a kínai gazdaság

Portfolio
Minimálisan, de idén is lassul a kínai gazdaság növekedése - derül ki egy jelentésből, amit a Fejlesztési és Reform Bizottság vezetője kommentált a kínai Xinhua hírügynökségnek. Idén 7,6%-kal növekedhetett a "világgazdaság motorjának" tartott Kína GDP-je, ami még így is kismértékben felülteljesíti a kormányzat célkitűzését.

A harmadik éve lassulhat a kínai gazdaság növekedése: idén 7,6%-os GDP-növekedést jósol a kormányzat, ami azonban még mindig felülteljesíti a kormányzati célkitűzést. A kormányzat 7,5%-os GDP-növekedést céloz meg az idei és a jövő évre is. A Bloomberg elemzői konszenzusa szerint jövőre folytatódhat a lassulás, 7,4%-ra mérséklődhet 2014-ben a GDP-növekedés, ami 24...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés