Előfizetői tartalom

Micsoda meglepetés! Enged a minisztérium pénztárgép-ügyben

Portfolio
A hazai kisvállalkozók segítése érdekében a nemzetgazdasági miniszter módosítja a pénztárgép támogatási rendeletet, ezért a vállalkozók jövőre is csökkentett áron juthatnak pénztárgéphez - áll a minisztérium közleményében. Eszerint az állam eláll attól a korábbi feltételétől, hogy a gépenkénti 50 ezer forintos támogatást csak azoknak biztosít a kasszacseréhez, akik azt december 31-ig végrehajtják. A miniszter az adatkapcsolat tekintetében döntött a rögzített hatósági ár bevezetéséről is, amely lényegesen csökkenti a kereskedők, a vendéglátó iparban dolgozók online pénztárgéppel kapcsolatos üzemeltetési költségeit.

Az online pénztárgépekre való átállás gördülékeny megvalósulását segítő munkabizottság áttekintette az aktuális piaci helyzetet és megállapította, hogy számos jogkövető kisvállalkozó eshet el az állami támogatástól, ha azt csak a december 31-ig üzembe helyezett gépek után lehet igénybe venni - áll a közleményben. A megállapítás nem okozhatott amúgy nagy erőfeszítést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés