Előfizetői tartalom

Tovább növekedtek a kiadások

Portfolio
A harmadik negyedévben 2,4%-os deficit jött össze a költségvetésben, és így a 4 negyedéves átlagos hiány 2,5%-ra emelkedett szeptember végére - közölte a KSH pénteken a kormányzati szektor harmadik negyedéves adatait. A tavalyi negyedik negyedévtől fokozatosan romló trend figyelhető meg, azonban még így sincs ok az aggodalomra, a kormány ugyanis 2,7%-os hiánycélt tűzött ki. Varga Mihály pedig épp ma fogja bejelenteni, hogy a végső szám ennél jobb lehetett.

Ez történt a harmadik negyedévben A tavalyi harmadik negyedévben a kormányzati szektor 174,1 milliárd forintos hiánnyal zárt, ami a GDP 2,4%-át tette ki. Ez 94,6 milliárd forinttal volt magasabb a 2012 harmadik negyedévben látott egyenlegnél. A KSH jelentése szerint ebben a három hónapban a kormányzati szektor bevétele 3 417,8 milliárd forint, kiadása 3 591,9 milliárd forint.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés