Előfizetői tartalom

Rossz passzban a francia szolgáltatói szektor és a német sem javul már

Portfolio
Tovább gyorsult a francia szolgáltatói szektor szűkülése decemberben, ráadásul a német adatok is romlást mutatnak. Bár az előzetes adatoknál jobb az összkép, mégis csalódást keltő volt a decemberi konjunktúra-mutató. Az egész eredőjeként az eurózónás szolgáltatói BMI 51 pontot mutat, ami 0,2 pontos visszaesést jelent novemberhez képest.

A Markit által közölt francia beszerzésimenedzser-index értéke 0,2 ponttal 47.8 pontig süllyedt decemberben, ami 0,4 ponttal jobb az előzetes eredményeknél, de továbbra is rossz képet fest az ország magánszférájának aktivitásáról. A német adatok novemberben két és fél éves csúcs hágtak, de most korrekciót látunk és a szolgáltatói BMI értéke 53,5 pontig esett a novemberi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés