Előfizetői tartalom

A képesítési követelményeken faragna a kormány

Portfolio
December 31-én jelent meg a Magyar Közlönyben "a képesítési követelmények ésszerű csökkentésével kapcsolatos kormányzati feladatokról" szóló kormányhatározat. Egyes munkakörökben a feladat ellátásához szükséges minimum szerint állapítanának meg új képesítési feltételeket. A felsorolt szakmák jobbára a kereskedelem, vendéglátás, ipar, mezőgazdaság és sport területéről kerülnek ki. A rendelet vélhetően a túlszabályozottságot szeretné megszüntetni specializált területeken.

Egyelőre csak az egyes illetékes tárcák közti feladatok kiosztásáról szól a megjelent határozat (PDF, 411. oldal), így azt nem tudni, milyenek lesznek az új képesítési feltételek. A határozat megnevezett célja, hogy "a munkaerőpiac minél szélesebb munkavállalói kör számára" legyen nyitott. Így "az egyes tevékenységek gyakorlásához vagy munkakörök betöltéséhez szükséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés