Előfizetői tartalom

Defláció a termelői fronton

Portfolio
Tavaly novemberben az előző hónaphoz képest 1,3%-kal csökkentek az ipar belföldi értékesítési árai. Az egy évvel korábbihoz képest immár 1,9 százalékkal van alacsonyabban az árszint. Ezúttal elsősorban az energiaigényes ágazatok húzták lefelé az árakat. Az adatok azt jelzik, hogy költségoldalról továbbra is alacsony az inflációs nyomás a gazdaságban.

Novemberben az ipar belföldi értékesítés árai 1,3%-kal, és ezen belül a feldolgozóipari ágazatok árai 0,4%-kal csökkentek az előző hónaphoz képest. Legnagyobb mértékben a vegyi anyag, termék gyártásában (2,2%), a kokszgyártás, kőolaj-feldolgozásban (1,1%), és az élelmiszeriparban (0,5%) lettek alacsonyabbak az árak - jelentette a KSH. A hivatal nagyobb áremelkedést mért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés