Előfizetői tartalom

Megjelent a Fed jegyzőkönyve

Portfolio
Egyetértettek a Federal Reserve tisztségviselői decemberben az amerikai jegybanki eszközvásárlási program leépítésének ésszerűségéről. Többségük szerint a program hozadékai idővel egyre kisebbek, miközben a gazdasági kilátások javulnak - derült ki a Fed nyíltpiaci bizottságának december 17-18-ai üléséről készült, szerdán közzétett jegyzőkönyvéből.

Az ülés jegyzőkönyve tartalmazza a jegybank felmérésének eredményeit arról, milyen költsége és haszna van a mennyiségi lazítás (QE) névre hallgató eszkövásárlási programnak, amelynek januárban 10 milliárd dolláros csökkentéssel kezdődő leépítéséről decemberben döntött a Fed. A felmérés szerint a résztvevők többsége úgy ítélte meg, hogy minél tovább tartanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés