Előfizetői tartalom

Draghi szerint ha kell, további lépéseket tesz az EKB

Portfolio
Hosszabb ideig lehet alacsony az eurózóna inflációja - mondta Mario Draghi az EKB kormányzótanácsának idei első kamatmeghatározó ülését követően. az Európai Központi Bank elnöke egyúttal hangsúlyozta, hogy az EKB kitart korábbi álláspontja mellett, amely szerint indokolt a laza monetáris politika, de ha a pénzpiaci helyzet úgy kívánja, további lépéseket tesznek. Drgahi az eddigieknél nagyobb hangsúlyt fektetett a jegybanki iránymutatás fontosságára.

Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke a szokásos gazdasági helyzetértékelővel kezdte az év első kamatmeghatározó ülését követő sajtótájékoztatót. Tekintettel arra, hogy az EKB célja, hogy 2 százalék alatt, de annak közelében tartsa az inflációt, és a drágulás mértéke az elmúlt hónapok egyikében sem haladta meg az egy százalékot, a piac leginkább arra volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés