Előfizetői tartalom

Még keményebben ráléphet a gázpedálra a japán jegybank

Portfolio
Elképzelhető, hogy az eredetileg kitűzött 2 évnél hosszabb időt vesz igénybe, mire a jegybank eléri a maga számára kitűzött, közép távon 2%-os inflációs célját - érzékeltette újra aggodalmát egy mai beszédében a Bank of Japan egyik jegybankára. Sayuri Shirai azonban csak az egyik azon 3 vezető döntéshozó közül a 9 tagú testületben, akik a cél elérésével kapcsolatos kételyeiknek már korábban nyilvánosságot adtak.

A BoJ egy évvel ezelőtt emelte az addigi 1%-ról 2%-ra a közép távú (értelmezésük szerint mintegy 2 éves távú) inflációs célját, majd tavaly áprilisban elindította hatalmas eszközvásárlási programját, hogy az a jen gyengítésén, illetve az eszközárak emelésén keresztül feljebb tornássza az inflációt. A cél 2 éven belüli elérésével kapcsolatos kételyek már hónapok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés