Előfizetői tartalom

Rezsicsökkentéssel sem veszik ki az infláció

Portfolio
Tovább lassulhatott az infláció 2013 utolsó hónapjában. Portfolio.hu által megkérdezett szakértők véleménye szerint 0,5% lehetett decemberben az egy évre visszatekintő drágulás. A megelőző hónapban, novemberben 0,9% volt az infláció, amely a második körös rezsicsökkentéssel akár nullára is csökkenhetett volna, azonban más tényezők felfelé hajthatták a pénzromlás ütemét. Ilyen volt különösen az üzemanyagárak-emelkedése.

A decemberi inflációs folyamatok főszereplője a második, novembertől élő rezsicsökkentés. Az energiaárak változása jellemzően egy hónap késéssel jelenik meg az inflációban, a számlázási rend miatt. A novemberi adatokban még csak kisebb mértékben látszódott a második rezsicsökkentés, a nagyobb hatás decemberben jöhet. Az éves inflációs főindex már októberben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés