Előfizetői tartalom

Még a mentőcsomagból élő Portugáliában is hisz a piac

Portfolio
Továbbra is kemény deficitcélokat kell teljesítenie a portugál kormánynak és májusig még az EU-IMF pénzén él az ország. Ennek ellenére mégis úgy tűnik, hogy a piac egyre inkább szemet huny a múlt felett és folyamatosan csökkennek az elvárt hozamok az ország kötvényei kapcsán. Így pedig elképzelhetővé vált, hogy Portugália még akár május előtt teljesen vissza tud állni a piaci alapú finanszírozásra.

Lehetséges, hogy Portugália előbb tud teljesen visszaállni a piacról való finanszírozásra, mint az EU-IMF program májusi lejárta - nyilatkozta január 10-én Isabel Castelo Branco, portugál államtitkár. Az ország eddig is képest volt bizonyos időközönként sikeres államkötvény-aukciókat tartani, ugyanakkor az államháztartás hosszútávú finanszírozásához ütemszerű adósságkezelésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés