Előfizetői tartalom

Európában elbukott a feltétel nélküli alapjövedelem

Portfolio
Az Európai Unióban már egy éve elindult egy kezdeményezés a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetését célozva. Egymillió aláírás kellett volna, de a határidő lejártáig, tegnapig, mindössze 285 ezer gyűlt össze az uniós országokban. Így az Európai Bizottság nem köteles foglalkozni a kezdeményezéssel. Egyetlen országban jött csak össze a szükséges aláírás.

Az volt a cél, hogy foglalkozzanak vele 2014. január 14-én járt le a határidő a szükséges egymillió aláírás összegyűjtésére a kezdeményezéshez. A kezdeményezés tárgya, hogy "a Bizottság bátorítsa a tagállamok közti együttműködést a Feltétel Nélküli Alapjövedelem (FNA), egy a társadalombiztosítási rendszereik működését javító eszköz megvizsgálása céljából"....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés