Előfizetői tartalom

Itt az újabb jó hír az USA-ból

Portfolio
Az élénkülés jeleit mutatja az amerikai munkaerőpiac, legalábbis a heti munkanélküliségi statisztikák szerint. A munkaügyi tárca adatai szerint múlt héten 2 ezerrel kevesebb (326 ezer) segélykérőt regisztráltak, mint egy héttel korábban, és csökkent a segélykérők számának négyhetes mozgóátlaga is. A fogyasztói árak a vártnak megfelelően 0,3 százalékkal emelkedtek.

Bár a múlt pénteki adatok alapján decemberben korántsem volt olyan kedvező a munkaerőpiaci helyzet az USA-ban, mint hitték (a foglalkoztatottság a vártnál sokkal lassabban nőtt, a munkanélküliség-csökkenést valószínűleg csupán a munkaerőpiac szűkülése indokolhatta), jó hír, hogy a munkanélküli segélykérelmek száma hetek óta csökken. Múlt héten is lejjebb került...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés