Előfizetői tartalom

Januárban már jöhet is az újabb tapír és gyorsabb lehet, mint gondolnánk

Portfolio
A Federal Reserve Nyíltpiaci Bizottságának egyik leginkább galamb besorolású tagja is az eszközvásárlások gyorsabb kivezetése mellett szólalt fel - számolt be róla a Reuters hírügynökség. Ben Bernanke, Fed-elnök korábban arról beszélt, hogy 2014 vége felé képzelhető el a program lezárása, ami ülésenként nagyjából 10 milliárdos vágást jelentene. Ugyanakkor Charles Evans hangsúlyozta, hogy mindez rendkívül függhet a jövőbeli adatoktól: ha kellemetlen meglepetés lesz, akkor ideiglenesen megállhatnak, ha viszont jól megy minden, fel is gyorsíthatják a kivezetést.

Charles Evans, a chicagói Fed elnöke, aki így a Nyíltpiaci Bizottságban is tag (2014-ben ugyanakkor nem szavaz) úgy véli, hogy a gazdasági fellendülés folytatódása esetén akár gyorsabb ütemben is kivezetésre kerülhet a Fed jelenleg havi 75 milliárd dolláros eszközvásárlási programja. Ez azért is különös vélemény, mert eddig Evanst a piac igencsak a galambok közé sorolta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés