Előfizetői tartalom

Még 2014-ben is kérdéses, hogy jó-e, amit csinálunk

Portfolio
Magyarország és a környező országok is magasabb növekedésnek örvendhetnek majd 2014-ben, ugyanakkor elképzelhető, hogy a kockázatok is megemelkednek. Hazánkban akár 2,2 százalékos GDP növekedés is lehetséges az év végére, de ezt infláció fogja követni és a jegybank kénytelen lesz kamatemelésekkel reagálni. Bár 2013 jobban alakult, mint a legtöbben számítottak rá, még mindig nem dönthető el igazán, hogy stabil növekedési pályára tudunk-e állni. Sok még ugyanis a megválaszolatlan kérdés a gyenge beruházásokkal és a bankok mérlegalkalmazkodásával kapcsolatban - vélekednek a Morgan Stanley közgazdászai januári régiós elemzésükben.

Végre lesz valami növekedés Bár a közép-kelet-európai régió újra javuló növekedésnek néz elébe, de az egész rugalmassága és sérülékenysége 2014-ben még egy nagy teszt előtt áll a globális környezeti változások miatt - írja a Morgan Stanley Research régiós kilátásokról szóló tanulmányában. Ráadásul nemcsak az átalakuló fejlett piaci monetáris politika okozta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés