Előfizetői tartalom

Még 2014-ben is kérdéses, hogy jó-e, amit csinálunk

Portfolio
Magyarország és a környező országok is magasabb növekedésnek örvendhetnek majd 2014-ben, ugyanakkor elképzelhető, hogy a kockázatok is megemelkednek. Hazánkban akár 2,2 százalékos GDP növekedés is lehetséges az év végére, de ezt infláció fogja követni és a jegybank kénytelen lesz kamatemelésekkel reagálni. Bár 2013 jobban alakult, mint a legtöbben számítottak rá, még mindig nem dönthető el igazán, hogy stabil növekedési pályára tudunk-e állni. Sok még ugyanis a megválaszolatlan kérdés a gyenge beruházásokkal és a bankok mérlegalkalmazkodásával kapcsolatban - vélekednek a Morgan Stanley közgazdászai januári régiós elemzésükben.
Végre lesz valami növekedés Bár a közép-kelet-európai régió újra javuló növekedésnek néz elébe, de az egész rugalmassága és sérülékenysége 2014-ben még egy nagy teszt előtt áll a globális környezeti változások miatt - írja a Morgan Stanley Research régiós kilátásokról szóló tanulmányában. Ráadásul nemcsak az átalakuló fejlett piaci monetáris politika okozta...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái