Előfizetői tartalom

Rendkívüli kereslet és rekord mélységű átlaghozam a mai DKJ-aukción!

Portfolio
A két héttel ezelőtti visszafogott érdeklődést követően a mai napon 2012 decembere óta nem látott magasságba ugrott a 12 hónapos diszkontkincstárjegyek iránti kereslet. Az elképesztő keresletet látva az Államadósság Kezelő Központ a meghirdetett 50 milliárdos keretet 75 milliárdra növelte és még emellett is új mélypontot tud felmutatni a 2,84 százalékos átlaghozammal.

A mai 12 hónapos diszkontkincstárjegy-aukción 197,8 milliárd forint értékben nyújtottak be vételi ajánlatot az elsődleges piaci kereskedők. Az adósságkezelő utoljára 2012 decemberében látott ennél magasabb keresletet a 12 hónapos kincstárjegyek esetében, ami azért is meglepő mert a január 2-i aukción még pusztán 1,19-es lefedettséggel szembesült. A közel négyszeres túljelentkezést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés