Előfizetői tartalom

Visszatérhet még a defláció réme a felkelő nap országában

Portfolio
Japán úgy tűnik, hogy egyelőre kilépett a deflációból, csakhogy nem zárható ki az újabb visszaesés - mondta Akira Amari, japán pénzügyminiszter a mai napon. A japán politikus hangsúlyozta, hogy nagyon fontos volna a bérinflációnak túlszárnyalnia a fogyasztói árak emelkedését és így a bérmegállapodásokat a kormányzat feszülten figyeli majd.

A tavalyi év folyamán a japán gazdaságpolitika rendkívül agresszív irányt vett és mind fiskális, mind monetáris fronton erőteljes lazításba kezdett. Ezzel egybeesve lassan, de láthatóan megindulni látszott a reflációs (inflációt gerjesztő) folyamat és a gazdaság is kezdett fellendülni. Ugyanakkor sokan úgy látták, hogy az inflációs folyamatok egy része (pl. bérinfláció)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés