Előfizetői tartalom

Előkerült az argentin elnök!

Kovács Krisztina
Argentínában hetek óta forr a levegő, és ez most nem csak a szokatlanul meleg időjárás miatt igaz. Decemberben az ország 24 tartományából 20-ban sztrájkoltak a rendőrök az alacsony bérek miatt, nem beszélve arról, hogy közben olyannyira gyakorivá váltak a fosztogatások, amire a 2001-es válság óta nem volt példa. Az már csak a hab volt a tortán, hogy az óriási hőség miatt Buenos Airesben tízezrek maradtak áram nélkül több mint két hétig. Tegnap előkerült a magát a nyilvánosság elől hetek óta távoltartó elnök.

A politikai feszültségek tovább növelhetik az argentin gazdasági kilátásokkal kapcsolatos bizonytalanságot, de először is nézzük, mi történt a közelmúltban. Cristina Fernández de Kirchner elnök asszony néhány hónappal ezelőtt agyműtéten esett át, a komoly orvosi beavatkozás ellenére azonban mindössze másfél hónapig kellett mellőznie a hivatali ügyeket. Visszatérést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés