Előfizetői tartalom

Mégsem olyan rossz a helyzet az USA-ban

Portfolio
Múlt héten mindössze ezerrel nőtt a frissen regisztrált munkanélküli segélykérelmek száma az Egyesült Államokban - derül ki az amerikai munkaügyi tárca által közzétett adatokból. A friss adat alapján az sejthető, hogy a munkaerőpiaci helyzet korántsem olyan rossz, mint ahogy a decemberi adatok alapján sejteni lehetett. Bizakodásra adhat okot az is, hogy a segélykérők számának négyhetes mozgóátlaga hathetes mélypontra került.

A múlt heti munkanélküliségi statisztikák alapján úgy tűnik, hogy mégsem olyan rossz a munkaerőpiaci helyzet az USA-ban, mint ahogy azt a decemberi foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adatok alapján sejteni lehetett. A frissen regisztrált segélykérelmek száma alig változott (325 ezerről 326 ezerre emelkedett), a segélykérők számának négyhetes mozgóátlaga viszont 3750-nel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés