Előfizetői tartalom

Magyarországon is kialakulhat a piaci dráma?

Portfolio
A feltörekvő devizákkal párhuzamosan gyengülésnek indult a forint árfolyama és enyhe hozamemelkedést látni a magyar állampapírpiacon is. Az általunk megkérdezett piaci szereplők között egyetértés látszik abban, hogy vékony jégre érkeztünk a kamatcsökkentési ciklussal és különösen veszélyes lehet most rosszul kommunikálnia az MNB-nek, de a magyar eszközök kiszórása egyáltalán nem valószínű és még a spekulánsoktól sem kell igazán félnünk.

A feltörekvő piacokon egyre erőteljesebb reakciót látunk az utóbbi időkben, ami miatt az ukrán hrivnya négyéves minimumára, a török líra pedig minden idők legmélyebb pontjára zuhant. Ilyen helyzetekben mindig felmerül a kérdés, hogy hazánk is célponttá válhat-e, és ha a forint-euró árfolyamára pillantunk, akkor bizony 10 hónapos mélypontot látunk.Kapcsolódó cikkünk2014.01.24Rászálltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés