Előfizetői tartalom

Brutális kamatemelést jelentett be a török jegybank! (2.)

Portfolio
Az eddigi 7,75%-ról 12%-ra emelte az egynapos jegybanki hitelnyújtás kamatlábát mai döntésével a török jegybank, azaz a piaci szereplők által várt 200-300 bázispontosnál sokkal durvább kamatemelésről határozott. Igaz, ha a gyakorlatot nézzük, akkor végülis a jegybank a várakozásokkal összhangban lévő szigorításról határozott. A líra első reakcióként mintegy 3%-kal ugrott a dollárral szemben, és a lépés újraélesztette a kockázati étvágyat más piacokon is. Emiatt a forint is áttörte a 304-es "falat" az euróval szemben és 303 körülre ugrott, ahogy annak lehetőségére kora esti forintpiaci összefoglalónkban már felhívtuk a figyelmet.

Kapcsolódó cikkünk2014.01.28Falba ütközött a forint, de éjjel áttörhetiMa délelőtt már "előkészítették" A jegybank a rendkívüli ülést követően magyar idő szerint este 11-kor közzétett közleményében többek között azt hangsúlyozta, hogy mindaddig fenntartja a szigorú monetáris politikai keretrendszert, amíg az inflációs kilátások egyértelműen javulnak. Ez tehát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés