Előfizetői tartalom

Tíz éve nem volt ilyen a foglalkoztatásban (2.)

Portfolio
2013 IV. negyedévében 4 millió 15 ezer fő volt a foglalkoztatottak létszáma, 107 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. Igaz, a növekedés kétharmadát a közfoglalkoztatás bővülése adta, kicsit tovább nőtt a külföldön dolgozók száma is. A foglalkoztatottak száma tíz éve, de 2001 óta sem volt decemberben 4 millió fölött. A munkanélküliek száma eközben nem csökkent 400 ezer fő alá, a munkanélküliségi ráta a tavalyi utolsó negyedévben 9,1% volt.

A foglalkoztatottak száma már az előző, szeptember-novemberi időszakban 4 millió fölé ment, majd még egy kicsit tovább emelkedett október-decemberben. Az év végi foglalkoztatás-bővülés nagyon szokatlan, ilyenkor a szezonális munkák és a közfoglalkoztatás leállása miatt meredeken szokott csökkenni a foglalkoztatás és megugrik a munkanélküliség. Ezúttal viszont a szezonalitást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés