Előfizetői tartalom

Commerzbank: 325-ös euróig nem fog kamatot emelni az MNB

Portfolio
A Commerzbank elemzői szerint nem valószínű, hogy 325 forintos euróárfolyam alatt kamatemeléssel beavatkozna az MNB. E szint fölött viszont egyszeri nagyobb kamatemelés is jöhet, akárcsak Törökországban. A Commerzbank elemzői szerint 310 és 320 között megtorpanhat a kamatcsökkentés, de ha a piaci nyomás átmenetinek látszik, vagy fordul a hangulat, folytatódhat is.

A jelen helyzetben nem tartják valószínűnek, hogy kamatemeléssel beavatkozna az MNB, de a forint gyengülése esetén a kamatcsökkentés megállására, illetve nagyobb gyengülés esetén egyszeri jelentősebb, akár 300 bázispontos kamatemelésre számítanak a Commerzbank elemzői. Fokozatos, kisebb lépésekbeni (25-50 bázispontos) kamatemelési sorozatot viszont nem tartanak jelenleg valószínűnek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés