Előfizetői tartalom

Forintnyomás és szenvedő állampapírpiac

Portfolio
Ezen a héten még mindig a forint lehet a figyelmünk középpontjában és emellett aggódó szemekkel figyeljük majd az adósságkezelő kötvényaukcióját is csütörtökön. A Magyar Nemzeti Bank a tervek szerint csak két hét múlva kedden tart kamatmeghatározó ülést és reméljük, hogy a forint állapota nem kényszeríti rá az ettől való eltérésre. A nemzetközi színtéren eközben az Európai Központi Bank csütörtöki kamatdöntésére és Mario Draghi sajtótájékoztatójára lesz érdemes figyelni, míg az Egyesült Államokban a pénteki munkaerő-piaci adatokra.

Az elmúlt hét a feltörekvő piacokról hozzánk is betörő devizapiaci turbulenciákról szólt, amikor is a forint két éves mélypontjára zuhant az euróval szemben. A hatások természetesen a magyar állampapírpiacra is hatást gyakoroltak, ahol a másodpiacon hamar hozamemelkedést vehettünk észre és ennek köszönhetően az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) aukcióira is árnyék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés