Előfizetői tartalom

Javuló értékesítést várnak a cégek, de munkahelyteremtést nem

Portfolio
Az üzleti bizalom 2013 utolsó negyedévében visszaállt a 2013 elején mért, viszonylag - a 2012. évhez képest - kedvező szintre, derült ki a Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet felméréséből. A GVI konjunktúramutatója az októberi 5 pontról 2014 januárjára 8 pontra emelkedett. A vállalkozások javuló üzleti környezetet és jövedelmezőségi helyzetet látnak, emelkedés látszik a megrendelések terén is, a várható létszámalakulás azonban inkább lefelé mutat.

A GVI Negyedéves Konjunktúramutatója az októberi 5 pontról 8 pontra emelkedett, megközelítvén az egy évvel ezelőtt mért szintet (2013 januárjában 9 ponton állt a mutató). A Bizonytalansági Mutató értéke 32 pontos szinten áll, mindössze 1 ponttal felülmúlván az októberi értéket, amely jelentősen alacsonyabb, mint ahogy azt a felvétel során korábban tapasztalták. Ez arra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés