Előfizetői tartalom

Mégsem olyan elégedetlen az élettel a magyar

Portfolio
Valamivel elégedettebb a magyar lakosság a saját életével, mint azt a korábbi felmérések szerint várták. A KSH szubjektív jóllétet vizsgáló kutatásában 0-10-es skálán a magyar válaszolók átlagértéke 6,15 pont volt. Inkább a fiatal válaszolók mondták elégedettnek magukat, az elégedettségérzés a korral együtt átlagban csökkenést mutat. Az élettel való általános elégedettség az iskolai végzettséggel is emelkedik.

"A korábbi vizsgálatokból az derült ki, hogy a magyar társadalom a legreményvesztettebbek, legpesszimistábbak közé tartozik az Európai Unióban, a jelenlegi felmérés szerint azonban nem ennyire sötét a kép" - mondta Németh Zsolt, a KSH elnökhelyettese a kiadványt bemutató keddi sajtótájékoztatón Budapesten az MTI szerint. Ilyen nagy mintán, 18 ezer ember megkérdezésével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés