Előfizetői tartalom

Már megint csőddel fenyeget a pénzügyminiszter

Portfolio
Erősödni látszik a piaci feszültség az amerikai kincstárjegyek kapcsán, ahogy közeledik az adósságplafonról szóló vita. Most péntektől újra él a korábban felfüggesztett plafon és ezért Jacob Lew pénzügyminiszter már megint drámai felhívásokat tesz az USA közelgő fizetésképtelenségével kapcsolatban. Az elemzők többsége ugyanakkor még nem számít a tavaly októberi cirkusz megismétlődésére.

Ezen a héten kedden az USA 8 milliárd értékben értékesített kincstárjegyeket, amik átlagos hozamszintje október óta nem volt ilyen magas. Szinte már komikus, de négy hónapja pontosan ugyanez játszódott le, a befektetők elkezdtek aggódni az adósságplafonnal kapcsolatban és emelkedésnek indultak a rövid hozamok, sőt, még akkor még az amerikai CDS is megmozdult. Az a helyzet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés