Előfizetői tartalom

Visszaesett decemberben az eurózóna kisker forgalma

Portfolio
2013 decemberében 1,6 százalékkal volt alacsonyabb az eurózóna kiskereskedelmi forgalmának szezonális hatásokkal kiigazított volumene az előző havihoz képest. Az előző év azonos időszakához képest pedig 1 százalék volt a visszaesés - jelentette az Eurostat. A havi adatok (-1,6%) rosszabbak lettek a piac által előzetesen vártnál (-0,7%). A novemberi +1,4%-os adatot lefelé, +0,9%-ra módosították. Éves szinten főleg a feltörekvő európai országokban lódult meg a forgalom.

Az eurózónában 1,6%-kal, míg az Európai Unió országainak átlagában 0,8%-kal esett vissza a kiskereskedelmi forgalom volumene novemberről decemberre. Éves összevetésben az eurózónában 1%-os volt a visszaesés, az uniós országok átlagában viszont inkább stagnált a forgalom, 0,1%-kal emelkedett ugyanis a volumen. Mind az élelmiszer, mint a nem-élelmiszer termékek forgalma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés