Előfizetői tartalom

Újabb jó hír az amerikai munkaerőpiacról

Portfolio
Múlt héten 20 ezerrel 331 ezerre csökkent a frissen regisztrált munkanélküliek száma az Egyesült Államokban. Az elemzői konszenzus 338 ezer volt, így az adat kisebb meglepetést okozott. Nem ez volt azonban az egyedüli meglepetés fél háromkor, a külkereskedelmi hiány ugyanis 12 százalékkal 38,7 milliárd dollárra ugrott.

Az elmúlt napok adataiból egyértelműen az látszik, hogy az Egyesült Államokban továbbra is gyakorlatilag a szolgáltató szektor az egyedüli, amely képes új munkahelyeket létrehozni. A feldolgozóipari vállalatok foglalkoztatottsági kilátásai továbbra is borúsak, a mai adat azonban az általános munkaerőpiaci tendenciákkal kapcsolatban némi bizakodásra adhat okot. Múlt héten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés