Előfizetői tartalom

Félhetnek a Svájcban dolgozó külföldiek?

Portfolio
Vasárnap kis többséggel megszavazták Svájcban azt a kezdeményezést, ami felhatalmazza a parlamentet, hogy éves bevándorlási kvótát állítsanak fel. A "tömeges bevándorlás ellenes" kezdeményezés előtt azonban még hosszú út állhat, mielőtt valóban életbe lép valamilyen korlátozás, mivel a munkaerő szabad áramlását az EU-val kötött kétoldalú egyezmények biztosítják. Svájcban a foglalkoztatottak nagyjából negyede (24%) külföldi, míg Angliában és Németországban ez az arány 9 százalék. Valószínű azonban, hogy a hiányszakmákban dolgozókat továbbra is szívesen látnák Svájcban is.

Február 9-én tartották a népszavazást a "tömeges bevándorlás elleni" kezdeményezésről, amit a konzervatív-nacionalista Emberek Pártja (SVP) indított. Svájcban 100 ezer aláírás szükséges ahhoz, hogy egy kezdeményezésről népszavazást írjanak ki. A legnagyobb parlamenti erőnek számító SVP már régóta kampányol a bevándorlás ellen, a bevándorlókat okolva az emelkedő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés