Előfizetői tartalom

Fogadjátok el feltételek nélkül!

Portfolio
Az Egyesült Államok képviselőháza a holnapi nap folyamán szavazhat az adósságplafon megemeléséről és a tervek szerint azt 2015 márciusáig függesztenék fel - mondta Joe Pitts, republikánus szenátor a mai napon. Múlt pénteken az adósságplafon újra életbe lépett és Jacob Lew, pénzügyminiszter jelzései szerint február 27-én már képtelenné válhat az Egyesült Államok új hitelekhez jutni. Az ország történetében sokszor használták már politikai célokra az adósságplafonról szóló szavazást, legutóbb tavaly októberben, amikor is a piac rendkívül nyugtalanná vált a két politikai oldal csatározása miatt. Jelen esetben a demokraták újra nem hajlandóak feltételeket elfogadni az adósságplafon megemelésével kapcsolatban.
Jacob Lew, amerikai pénzügyminiszter a múlt héten arról tájékoztatta a törvényhozást, hogy az ország akár már február 27-e előtt képtelenné válhat új hitelt felvenni (ilyenkor az ország a likvid tartalékaival marad, még nincs azonnal csőd). A Bloomberg rámutat, hogy ezen időpontig a képviselőháznak már csak 6 tervezett ülésnapja lesz a mait is beleértve. Jay Carney...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái