Előfizetői tartalom

Fogadjátok el feltételek nélkül!

Portfolio
Az Egyesült Államok képviselőháza a holnapi nap folyamán szavazhat az adósságplafon megemeléséről és a tervek szerint azt 2015 márciusáig függesztenék fel - mondta Joe Pitts, republikánus szenátor a mai napon. Múlt pénteken az adósságplafon újra életbe lépett és Jacob Lew, pénzügyminiszter jelzései szerint február 27-én már képtelenné válhat az Egyesült Államok új hitelekhez jutni. Az ország történetében sokszor használták már politikai célokra az adósságplafonról szóló szavazást, legutóbb tavaly októberben, amikor is a piac rendkívül nyugtalanná vált a két politikai oldal csatározása miatt. Jelen esetben a demokraták újra nem hajlandóak feltételeket elfogadni az adósságplafon megemelésével kapcsolatban.

Jacob Lew, amerikai pénzügyminiszter a múlt héten arról tájékoztatta a törvényhozást, hogy az ország akár már február 27-e előtt képtelenné válhat új hitelt felvenni (ilyenkor az ország a likvid tartalékaival marad, még nincs azonnal csőd). A Bloomberg rámutat, hogy ezen időpontig a képviselőháznak már csak 6 tervezett ülésnapja lesz a mait is beleértve. Jay Carney...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés