Előfizetői tartalom

Lecsaphat Svájcra a "guillotin" záradék

Portfolio
Nincsenek azonnali következményei az EU-svájci kapcsolatokra a vasárnapi népszavazásnak, amelyen az alpesi ország lakói az Unióból érkező munkavállalók beáramlásának korlátozására voksoltak. Ha viszont a svájciak a közeljövőben nem emelik a többi tagország rangjára a horvátokat, búcsút inthetnek a kutatási együttműködésnek és az Erasmusban való részvételnek, írja a Bruxinfo.

Bár az Európai Unió és az alpesi ország között fennálló megállapodásokkal ellentétes a vasárnapi svájci referendum eredménye az EU-ból érkező munkavállalók számának korlátozásáról, azonnali következményei nem lesznek a kétoldalú kapcsolatokra - erősítették meg hétfőn EU-illetékesek. Az azonnali vészhelyzet elmaradásának oka, hogy a svájci kormánynak elvileg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés