Előfizetői tartalom

Kilőttek az ipar megrendelései

Portfolio
Az előzetes adatoknak megfelelően 1,9 százalékkal csökkent az ipari termelés volumene decemberben novemberhez képest. Főleg a járműgyártás húzta az ipart, míg más ágazatokban kirobbanó erőt nem láthattunk. 2013-ban összességében az ipari termelés növekedése 1,4 százalékos volt. Ami a kilátásokat illeti, az ipar exportmegrendelései igencsak kilőttek decemberben, de e mögött egy egyszeri nagyobb megrendelés áll.

Az ipari ágazatok közül egész évben a járműgyártás ágazat volt az egyetlen, ahol kiemelkedő termelésnövekedést láthatunk, itt a termelés volumene 9 százalékkal nőtt az év során, visszafogottabb mértékben (közel 6 százalékkal) növekedett a vegyi anyag termékek gyártásának volumene. Más ágazatokban azonban inkább csekély mértékben növekvő, stagnáló vagy visszaeső...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés