Előfizetői tartalom

Az angolok fenyegetni kezdték a skótokat

Portfolio
Brit konzervatív politikusok először emocionális, majd praktikus érvekkel próbálják visszatartani a skótokat a kiválástól. A Reuters információi szerint most azzal próbálnak rájuk ijeszteni, hogy a szétválás esetén nem tarthatják meg az angol fontot, mint fizetőeszközt. Ez utóbbi közgazdaságilag irracionálisnak és rendkívül károsnak tűnik. Az olajban gazdag 5 milliós Skócia szeptember 18-án szavaz majd a szétválás kérdéséről.

Az Egyesült Királyság arról figyelmeztetheti Skóciát, hogy a függetlenedésük esetén nem tarthatják meg az angol fontot - írja a Reuters ezzel azt állítva, hogy George Osborne, gazdaságért felelős konzervatív brit miniszter félelmet kíván kelteni a skótokban, így akadályozva meg a szétválást. "Az angol font az egyik legősibb és legsikeresebb devizanem a világon" - áll...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés