Előfizetői tartalom

0% az infláció

Portfolio
Januárban változatlan maradt a fogyasztóiár-színvonal, 2013. januárhoz viszonyítva - jelentette a KSH. A piaci szakértők által várt érték 0,3% volt, de többen mondtak akár -0,1%-os értéket is. A háztartási energia, a tartós fogyasztási cikkek, a ruházkodási cikkek, valamint a járműüzemanyagok és az élelmiszerek ára csökkent, mialatt a szeszes italok, dohányáruk és a szolgáltatások drágultak. Az előző hónaphoz képest az árak 0,3 százalékkal emelkedtek.

A nulla közeli infláció benne volt a levegőben, a piaci szakértők számítottak rá, hogy bázishatások miatt akár nulla alá is benézhet az infláció januárban. Az egyik ilyen hatás például a rezsicsökkentés, ami 2013. januárjától került bevezetésre. A számlákban viszont csak februárban érvényesült a csökkentés nagyobb része. Így a 2013 januári árak még a csökkentés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés