Előfizetői tartalom

A franciák megúszták a recessziót, a németek pedig tovább nyomulnak

Portfolio
A mai napon közzétett 2013. negyedik negyedéves előzetes nemzeti össztermékre vonatkozó adatok jobban alakultak a vártnál Európa legnagyobb gazdaságaiban. Kiderült, hogy a franciák az előző negyedévben nem is voltak recesszióban, pusztán stagnáltak negyedéves alapon. Most pedig még a várakozásokat is felülmúlva 0,3 százalékos növekedést mutatnak, ami alig marad el a német 0,4 százalékos negyedéves számtól, akik esetében a piac 0,3-at várt volna. Az eurózónás statisztika 11 órakor érkezik, de ezek fényében elképzelhető, hogy a 0,2 százalékos konszenzus pesszimista.

A ma reggel közzétett negyedik negyedéves előzetes GDP-adatokból megtudhattuk, hogy a franciák egyértelműen elkerülték a recessziót és a németek még a vártnál is gyorsabbak voltak. Európa legnagyobb gazdaságában ugyanis az exportteljesítmény meglepően jól alakult, ami képes volt ellensúlyozni a visszaeső fogyasztást és így a várakozásoknál 0,1 százalékponttal magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés