Előfizetői tartalom

Mi drágult a legjobban az idén? És mi lett olcsóbb?

Portfolio
A múlt héten megjelentek a januári inflációs adatok, ami lehetőséget ad arra, hogy megnézzük: melyek voltak az év eleji legnagyobb árváltozások. Ez azért is érdekes, mert nagyon sok olyan termék van, aminek az árát szinte csak az év elején változtatják meg, illetve általában is ilyenkor zajlik le az árazási döntések túlnyomó része.

A 140 termékből és szolgáltatás (merthogy a KSH ennél részletesebb bontásban nem hajlandó kiadni az adatait) szűk kétharmadában drágulást jegyezhettünk fel januárban, viszont szép számmal akadtak olyan termékek is, ahol az árstatisztika csökkentést mutatott. Az olcsóbbá váló termékek köre elég jól beazonosítható: kis mértékben a tartós fogyasztási cikkek, nagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés