Előfizetői tartalom

Itt az indoklás: ezért nem lassítottak Matolcsyék

Portfolio
Maradt még mozgástér a további kamatcsökkentésre, de a további pályát a márciusi kamatdöntéskor megjelenő inflációs jelentéskor értékeli majd részletesen a Monetáris Tanács - mutat rá mai közleményének végén az MNB. A jegybank tehát "a megnövekedett pénzpiaci bizonytalanság mellett is" úgy látja, hogy "maradt mozgástér a kamatcsökkentésre" és egyúttal azt hangsúlyozza, hogy a magyar gazdaság helyzete fundamentálisan más, mint bizonyos, sérülékenynek tartott feltörekvő országoké. Az alábbiakban a Monetáris Tanács mai közleményét változtatás nélkül közöljük, a kiemelések tőlünk származnak.

"A Monetáris Tanács megítélése szerint idén és jövőre is folytatódhat a magyar gazdaság bővülése. Az erősödő gazdasági aktivitás mellett a kibocsátás elmarad potenciális szintjétől és a monetáris politika számára releváns horizont végén közelítheti meg azt. A foglalkoztatás növekedése mellett a munkanélküliségi ráta csökken, azonban továbbra is meghaladja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés