Előfizetői tartalom

Óriási szerencséje lehet az EKB-nak

Portfolio
Az alacsony eurózónás infláció és az euró erős szintje elképzelhető, hogy magától korrekcióba kezd idén és így az Európai Központi Bank részéről semmilyen lépésre nem lesz szükség - mondta a jegybank egyik döntéshozója a mai napon. Februárban az EKB nem lépett, de Mario Draghi jegybankelnök ilyen szerencsés önkorrekcióról nem beszélt, sőt inkább arra lehetett következtetni szavaiból, hogy a jegybank komolyan mérlegel valamiféle reakciót, csak éppen még megvárja a stáb márciusi előrejelzéseit.

Eddig úgy tűnt készülődnek Az Európai Központi Bank februári ülésén nem változtatott a monetáris politikájának jelenlegi helyzetén, annak ellenére, hogy az infláció januárban újra 0,7 százalékra esett vissza. Pontosan arra a szintre, ami novemberben az EKB-t 25 bázispontos kamatvágásra késztette. Ez alkalommal Mario Draghi jegybankelnök a tétlenséget azzal magyarázta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés