Előfizetői tartalom

Már 25 halott Kijevben, a tüntetők nem akarnak elvonulni

MTI
|
Portfolio
Legalább huszonöten meghaltak a kormányellenes tüntetők és a rendvédelmi szervek kijevi összecsapásaiban szerda reggelig - közölte az ukrán egészségügy-minisztérium. Több rendvédelmi alkalmazott is életét vesztette. A kormány tegnap este hatig adott ultimátumot a tüntetőknek a zavargások befejezésére, de ők nem akarnak levonulni. A tüntetések azt követően durvultak el újra, hogy az ellenzék további tüntetéseket ígért, amennyiben Janukovics nem mond le és újabb épületeket foglaltak el, majd a rendőrök megkezdték a tömegoszlatást a Majdannál. Egyre nő az ukrán állam csődkockázata és gyengül a hrivnya.

Az ukrán egészségügyi tárca közleménye szerint 241 embert - közöttük 79 rendőrt és öt újságírót - kórházba szállítottak. Néhány perccel az egészségügyi tárca tájékoztatása előtt a belügyminisztérium közölte, hogy a rendvédelmi erők kilenc tagja halt bele lőfegyverek okozta sebesülésekbe. A belügyi tárca eltérő adatai szerint 371 belügyi alkalmazott szorult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés