Előfizetői tartalom

Bocs, mégsem számít, amit korábban mondtunk

Portfolio
Hiába csökken a munkanélküliségi ráta látványosan, a Fed mégsem kívánja ezt az irányadó ráta megemeléséhez kötni - derült ki a legutóbbi kamatmeghatározó ülés tegnap megjelent jegyzőkönyvéből. Bár vannak olyan döntéshozók is, akik már a kamatemelés közelségére tettek utalást, a többség szerint túl sok még a kihasználatlan kapacitás az Egyesült Államokban, hogy szóba jöhessen a monetáris szigorítás. Ezt pedig úgy könyvelhetjük el, hogy a Fed korábbi iránymutatása megváltozott és az elkövetkező időszakban már másként fogalmazhatnak közleményeikben.

A Federal Reserve döntéshozói nagyjából egy éve köteleződtek el amellett, hogy nem nyúlnak az alapkamathoz (fed-funds), amíg a munkanélküliségi ráta 6,5 százalék alá nem csökken. Csakhogy az elmúlt hónapokban a ráta a vártnál gyorsabban javult és így a cél mondhatni "túl korán" teljesülhet. Ez alatt azt értjük, hogy továbbra is még csak a fellendülési szakaszában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés