Előfizetői tartalom

Öt éve nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség

Portfolio
A 2013. novemberi - 2014. januári három hónap átlagában 4 millió 30 ezer fő volt foglalkoztatott a 15-74 évesek között, 175 ezer fővel többen, mint egy évvel korábban, derül ki a KSH friss jelentéséből. Gyorsan hozzátehetjük, az összehasonlítás nehézkes, hiszen az előző években ebben az időszakban visszaesett a közfoglalkoztatás és a foglalkoztatás is, míg most téli közfoglalkoztatás hajtja fel a számokat. Becslésünk szerint a közfoglalkoztatás bővülése akár a teljes év/év alapú foglalkoztatás-bővülést vagy annak nagy részét magyarázhatja. A munkanélküliség ezzel együtt csökkent, kevesebb, mint 400 ezren mondták magukat munkanélkülinek ebben az időszakban, a munkanélküliségi ráta pedig ötéves mélypontra, 8,9%-ra esett.

A 15-74 évesek körében a munkanélküliek száma 392 ezer fő volt, 94 ezer fővel voltak kevesebben, mint egy évvel korábban. Ezzel a munkanélküliségi ráta 8,9%-ra esett. Utoljára a 2008. november - 2009. januári időszakban volt ennél alacsonyabb a munkanélküliség (8,4%).A munkanélküliség további csökkenése nem meglepő, hiszen jól látható volt az elmúlt hónapokban a téli...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái